web-archive-it.com » IT » O » OIKOS.IT

Total: 140

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
  • OIKOS Porte Blindate
    OF PROJECT Renovation DESIGNERS Arch Giuseppe Parisi and Arch Emanuele Varrasi PVArchitetti PROJECT YEAR 2009 YEAR OF COMPLETION 2011 PROJECT The project involves the renovation of a single family house located in the municipality of Sant Agata Li Battiati in the province of Catania almost radically transformed by a cleaning and simplification process applied to the various functional living spaces and by the addition and transformation of architectural and material elements such as blinds wood water and natural light The villa is divided into four levels a basement a ground floor to be used as living dining room with adjoining garden and private offices a second floor for the sleeping area and a third floor to be used as wellness area An internal circular staircase connects all the floors it is a sculptural element that becomes the connection between the various renovated areas as open space without taking away the intimacy related to family life Oikos Technical Solution Synua ZOOM Oikos Technical Solution Evolution Tekno ZOOM Oikos Technical Solution Requested solution ZOOM Oikos Technical Solution Classical solution ZOOM Top view Top view of the house ZOOM OIKOS Company Corporate Social Responsibility Certifications Patents VALUES Safety Size Freedom Performance Design Customization

    Original URL path: http://www.oikos.it/projects/1/ristrutturazione-architettonica-casa-unifamiliare (2016-04-30)
    Open archived version from archive

  • OIKOS Porte Blindate
    site covers 6000 m 2 The southern and western sides of the parcel are surrounded by built urban streets whereas northern side dominates from a high point the whole Ankara scenery The project comprises totally 111 condominium apartments and 40 000 m 2 construction area The elliptical aerodynamic form is helpful to diminish wind force The wide pedestal of the tower sets on a strong and organic connection with surrounding vicinity This pedestal embraces the entrance lobby social amenities swimming pool fitness area recreation hall technical rooms service areas parking etc The roof of the pedestal is designed as green park The mass of the tower descends through the hole piercing this green park This U shape void enveloping tower carries natural light and fresh air to spaces below ground floor The transparent quality of entrance lobby on ground floor underlines the aim to dominate Ankara panorama from the very lowest level The crown of the tower is a structure of glass and steel arising from the 32nd floor up to the heights The roof form is a curved steep transparent structure unfolding to the sky Top view Top view of the entrance with Tekno ZOOM Top view Top view

    Original URL path: http://www.oikos.it/projects/2/grattacielo (2016-04-30)
    Open archived version from archive

  • OIKOS Porte Blindate
    Italy Italy MONZA BRIANZA Multifamily house CLIENT Terracielo Residence TYPE OF PROJECT Renovation DESIGNERS Geom Massimo Rubin Ru Ve Engineering Srl Arch Davide Prandin PROJECT YEAR 2006 YEAR OF COMPLETION 2008 PROJECT Project for a residential building built according to traditional stylistic elements at the request of the buyer but with special attention to the use of materials the housing performance and the finishing features The building has an L shaped design and houses ten dwelling units The project has recreated the typical representation of the types of recognizable residential buildings with pitched roof wall window logic wide balconies and the material presence of the parapets Traditional materials were chosen such as gold colored granite Terranova plaster and wood which have been used however with a more essential declension in the colors and manner of installation with the introduction of several more technical elements such as metal and glass to obtain richness in materials and finishing without excessive decoration Oikos Technical Solution Laying of the safety door ZOOM OIKOS Company Corporate Social Responsibility Certifications Patents VALUES Safety Size Freedom Performance Design Customization Craftmanship Link with territory Legal notes Credits Studiolabo PRODUCTS Synua Vela iDoor Synua Wall System Tekno Evolution PROJECTS

    Original URL path: http://www.oikos.it/projects/3/residenza-plurifamiliare (2016-04-30)
    Open archived version from archive

  • OIKOS Porte Blindate
    2006 YEAR OF COMPLETION 2010 PROJECT The intervention concerns the construction and urban re development of the area of Piazza Drago the historical main gate of access to the Lido di Jesolo The public portion foresaw the creation of a large square the construction of a new underground parking facility and the complete refurbishment of the surrounding roadways The private intervention envisioned the construction of two multi storey buildings and a connecting building designed for commercial and office use on the lower floors and residential use on the upper floors The two towers in the front view of the square are characterized by extremely transparent elements of vertical connection They are developed on three interconnected bodies that rise up to the 21st floor with the two side wings interrupted at lower levels creating a play of articulating volumes towards the sky The residential units all face the sea with ample porches that permit great use of the open space Oikos Technical Solution Detail of the door frame ZOOM Oikos Technical Solution Evolution section ZOOM Oikos Technical Solution Anchoring bracket and counterframe detail ZOOM Top view Section and top view with front doors ZOOM Front view Front and side view ZOOM

    Original URL path: http://www.oikos.it/projects/4/le-torri-di-piazza-drago (2016-04-30)
    Open archived version from archive

  • OIKOS Porte Blindate
    relationship with nature without compromising the privacy of the owner while creating an exhibition space for his unique art collection The topography the views the orientation and the functional program are actual design elements The Golden Box a two storey cubic volume with a rectangular plan turns its back to the street situated to the north with openings to the south where a landscaped garden is set to the south

    Original URL path: http://www.oikos.it/projects/5/residenza-privata (2016-04-30)
    Open archived version from archive

  • OIKOS Porte Blindate
    Ceccarelli Sirio Lazzari Rui Vieira Sheila Lazzerini PROJECT YEAR 2003 YEAR OF COMPLETION 2007 PROJECT The renovation project of the Palazzo dei Nobili in Lucca involved the recovery of the inner part of the real estate property that from former headquarters of the Banca d Italia has become once again a dwelling In particular this apartment located in the attic of the Palace has an entrance that opens directly onto the large common area of the living room highlighting the texture of the roof which was completely rebuilt according to the traditional style using wood and terracotta This renovation is to be construed as a continuous creation of stage sets combined with high design items The lights create volume and depth The light oak floor and the sight white roof create a sense of spatial depth Large glass panels divide the kitchen from the living room providing depth and transparency Oikos Technical Solution Customization of the door ZOOM Oikos Technical Solution Technical drawings for flush with wall fitting ZOOM Oikos Technical Solution Sketch of the door and wall system relationship ZOOM Top view Second floor top view ZOOM Front view Front view and section ZOOM OIKOS Company Corporate Social Responsibility

    Original URL path: http://www.oikos.it/projects/6/palazzo-dei-nobili-ristrutturazione-di-pregio (2016-04-30)
    Open archived version from archive

  • OIKOS Porte Blindate
    DESIGNERS Arch Paolo Portoghesi PROJECT YEAR 1999 YEAR OF COMPLETION 2005 PROJECT The new quarter of Treviso has been created from the re development of the former hospital of Santa Maria dei Battuti also known as Ospedale San Leonardo Saint Leonard s Hospital which once stood at the confluence of the Sile River with the Cagnan Grando in the heart of the historical centre The restoration project by Architect Paolo Portoghesi which was strongly promoted by the Cassamarca Foundation rediscovers the original style with philological scrupulousness harmonizing it with elements of modern design and includes the new Latin Humanism square an avenue lined with commercial and residential spaces for a total of 80 000 square meters a three storey underground parking facility and an elegant complex that houses the seat of the university connected to the section located on the other shore of the Sile river by a refined pedestrian bridge in maple wood also designed by the Architect Portoghesi Oikos Technical Solution Final drawings for the covering ZOOM Oikos Technical Solution External panel upon drawing ZOOM Layout Layout of the new district ZOOM OIKOS Company Corporate Social Responsibility Certifications Patents VALUES Safety Size Freedom Performance Design Customization Craftmanship Link

    Original URL path: http://www.oikos.it/projects/7/quartiere-latino-riqualificazione-edilizia (2016-04-30)
    Open archived version from archive

  • OIKOS Porte Blindate
    using facings with a warm and luminous tone in contrast with the particularly lush garden The use of materials is reminiscent of local architecture especially in the cylindrical body of roughhewn stone conferring however an interpretation that strongly resounds the rational component The orientation of the rooms in the interior makes the relationship between the spaces very dynamic creating original solutions that are valorized by the interior design Oikos Technical

    Original URL path: http://www.oikos.it/projects/8/villa-privata (2016-04-30)
    Open archived version from archive